Η Bloomberg LP προχώρησε σε διάψευση δημοσιευμάτων που την ήθελαν να ενδιαφέρεται για την εξαγορά των Dow Jones και Washington Post.

Η μετοχή της News Corp. κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα του Axios το οποίο ανέφερε πως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη θυγατρική της, Dow Jones.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,8% στα 18,31 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Το Axios, επικαλούμενο άγνωστο πρόσωπο που γνωρίζει τις σκέψεις του Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει προσεγγίσει τον κύριο ιδιοκτήτη της News Corp., Ρούπερτ Μέρντοχ ούτε έχει προσλάβει συμβούλους για να αξιολογήσει μια τέτοια κίνηση. Το Axios ανέφερε επίσης ότι ο Μπλούμπεργκ πιθανώς ενδιαφερόταν και για την αγορά της Washington Post.

Ο Ty Trippet, εκπρόσωπος της Bloomberg LP, δήλωσε σε tweet σήμερα ότι η εταιρεία δεν έχει συζητήσει κάποια πιθανή εξαγορά με κανέναν από τους δύο οργανισμούς και δεν ενδιαφέρεται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Η Dow Jones παρέχει οικονομικές πληροφορίες και ειδήσεις και είναι η ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal, μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στις ΗΠΑ. Αποτελεί ανταγωνιστή του Bloomberg News, το οποίο αποτελεί μέρος της Bloomberg LP, όπου ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο μεγαλομέτοχος.

Η News Corp. διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την άλλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης του Μέρντοχ, την Fox Corp. Αρκετοί επενδυτές της News Corp. αντιδρούν σε αυτή την ιδέα, σημειώνει το Bloomberg.

Πηγή: newsbeast.gr