Η Daikin θα προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους στην Ουκρανία και σε όσους αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ως παγκόσμιος όμιλος, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 160 χώρες και σχεδόν 90.000 υπαλλήλους, η Daikin δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο.

Η Daikin αποφάσισε να προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία παρέχει προστασία και βοήθεια στο λαό της Ουκρανίας. Η Daikin θα δωρίσει επίσης προϊόντα για τους χώρους φιλοξενίας και τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις των προσφύγων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Daikin θα συγκεντρώσουν πόρους για να στηρίξουν τους Ουκρανούς συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους.

Ο Masatsugu Minaka, Senior Executive Officer της Daikin Industries και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daikin Europe, δήλωσε: «Η Daikin Europe έχει περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς υπαλλήλους που εργάζονται στα 2 εργοστάσιά μας στην Τσεχική Δημοκρατία και πολλούς ακόμα που εργάζονται σε διάφορα μέρη στον όμιλό μας. Είμαστε συντετριμμένοι από τη δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα τους και ελπίζουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στο πρότερο ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον. Η Daikin θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την όλη κατάσταση, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων μας, καθώς και να συνεργάζεται με τους διάφορους φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η Daikin στην Ευρώπη, έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλους παράγοντες.

Πηγή: newsbeast.gr