Η Εκκλησία της Ρωσίας πραγματοποίησε έρευνα για την εκτέλεση της τσαρικής οικογένειας Ρομανόφ, που κυβέρνησε αυταρχικά την χώρα και ανετράπη από την επανάσταση του 1917.

Η έρευνα έγινε στα «λείψανα του Εκατερίνμπουργκ» (της τσαρικής οικογένειας) και το πόρισμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η απόφαση πάρθηκε από τους τοπικούς μπολσεβίκους στα Ουράλια, αλλά η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση στη Μόσχα.

«Συνεχής η επικοινωνία με τη Μόσχα»

«Η επικοινωνία με τη Μόσχα στο ζήτημα της εκτέλεση της τσαρικής οικογένειας ήταν συνεχής», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Παράλληλα, τονίζει πως «η ευθύνη για τον συντονισμό της λύσης του ζητήματος αυτού (σ.σ. της εκτέλεσης) είχε ανατεθεί στον στρατιωτικό κομισάριο Φ. Ι. Γκολοσέκιν, ο οποίος θεωρούνταν στα Ουράλια ο “άνθρωπος του κέντρου” (ορισμένοι τον αποκαλούσαν ακόμη και “έμπιστο του Λένιν”) καθώς τον γνώριζαν πολύ καλά προσωπικά ο Λένιν και ο Σβερντλόφ και απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής».

Σημειώνεται, πως η εκτέλεση των Ρομανόφ, έγινε την νύχτα της 17ης Ιουλίου του 1918.

Συνολικά, ο τσάρος Νικόλαος Β’, η τσαρίνα Αλεξάνδρα Φεντόροβνα, τα παιδιά και οι συγγενείς τους εκτελέστηκαν στο Γιεκατερίνμπουργκ, στο υπόγειο του σπιτιού του μηχανικού ορυχείων Νικολάι Ιπατίεφ και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν σε σημείο έξω από την πόλη.

Πηγή: newsbeast.gr