Ζούμε σε μια εποχή όπου διεθνείς αναλυτές προβλέπουν μεγάλη ύφεση στην οικονομία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ράλι στις τιμές των καυσίμων, η ακρίβεια, διαμορφώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες.

Πρωτόγνωρες; Και τα μνημόνια τι ήταν; Οι διαρκείς περιοριστικές πολιτικές τι ήταν; Η φυγή των νέων στο εξωτερικό τι ήταν;

Η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς τις διεθνείς συνθήκες. Μέχρι ένα σημείο έχει δίκιο, προφανώς και το πρόβλημα είναι διεθνές. Όμως το να έχουμε τα τρίτα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη, το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τι είναι;

Η νέα ύφεση που βρίσκεται προ των πυλών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανόνες επικοινωνίας. Είναι προφανές δε ότι αυτή η κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ακολουθήσει πολιτικές υπέρ των αδύναμων. Περιορίζεται σε μέτρα ανακούφισης, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού τις όποιες μειώσεις τις τρώει ο πληθωρισμός. Θέλει να κερδίσει απλά κάποιους μήνες για να κάνει εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που βλέπει ότι τα δύσκολα δεν είναι πίσω της, αλλά τα έχει μπροστά της.

Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που θα αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση με τον ίδιο τρόπο που θα την αντιμετωπίσουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κατάφεραν μετά από μια δεκαετία σκληρών δημοσιονομικών πολιτικών, να πάρουν μια ανάσα. Να ξεπεράσουν την δύσκολη αυτή περίοδο που επηρέασε την οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά . Όλους μας. Και δεν επηρέασε μόνο την οικονομία, επηρέασε και την ψυχολογία.

Πιστεύει πραγματικά κάποιος από τους κυβερνώντες ότι ο Ελληνικός λαός έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει ξανά από την αρχή μια μεγάλη οικονομική κρίση; Να κάνει ξανά και άλλες θυσίες; Αν ναι να μας το πει ευθέως.

Πιστεύει κανείς από τους κυβερνώντες ότι η νέα γενιά , θα αντέξει την πίεση ξανά; Τι θα γίνει με το Brain drain , τον εθνικό στόχο για την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό;

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση. Αυτό πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας όλοι.

Πηγή: newsbeast.gr