Σε δανεισμό 270 δισ. ευρώ από τις διεθνείς χρηματαγορές αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο έτος η Γαλλία. Το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας που παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα (26/9) το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 τόνισε πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ δανειστεί το γαλλικό κράτος.

Το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας τόνισε πως προβλέπεται η εφαρμογή ενός σχεδίου για την σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου.

Στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπονται μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών από την άνοδο του πληθωρισμού.

Μιλώντας ωστόσο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ υπογράμμισε ότι η λογική της λήψης μέτρων ανεξαρτήτως κόστους που επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι θα οδηγούσε σε περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που δεν ενδείκνυται στην παρούσα φάση.

Ο υπουργός Οικονομίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπερασπίστηκε ακόμη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη για τη Γαλλία το 2023, που ορίστηκε στο 1%, παρά τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που την τοποθετούν στο 0,6%

Πηγή: newsbeast.gr