Εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Γιούτα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάρι Χέρμπερτ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων της έπειτα από εβδομάδες που δέχονται πίεση τα νοσοκομειακά της δίκτυα λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας», αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων», προσθέτει.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χθες το βράδυ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: newsbeast.gr