Ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλλίας έκανε την γκάφα της χρονιάς, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του επικήδειους για 100 ανθρώπους. Όλοι τους ζωντανοί.

Μεταξύ των ζωντανών νεκρών, η βασίλισσα της Αγγλίας, ο Πελέ, ο Ραούλ Κάστρο, η Γιόκο Όνο, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, η Σοφία Λόρεν, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Κλιντ Ίστγουντ, μεταξύ άλλων.

Το Radio France Internationale (RFI) απολογήθηκε κατόπιν για το λάθος, αποδίδοντάς το σε «τεχνικό πρόβλημα», ένα λάθος του συστήματος που δημοσίευσε τους επικήδειους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το μεγάλο σφάλμα», γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο σταθμός.

Η υπόθεση έγινε ακόμα χειρότερη, καθώς οι επικήδειοι αναπαράχθηκαν από συνεργαζόμενα μέσα του σταθμού, ακόμα και από τις πλατφόρμες της Google και της Yahoo, και όλοι έτρεχαν μετά να κατεβάσουν τις μακάβριες αναρτήσεις.

Οι επικήδειοι ήταν γραμμένοι για ηλικιωμένες διασημότητες. Ο 77χρονος γάλλος κροίσος και πολιτικός Bernard Tapie είπε πως αυτή ήταν η τρίτη φορά που τον πεθαίνουν.

Ο 94χρονος πρώην πρόεδρος της Σενεγάλης, Abdoulaye Wade, ανέβασε καλού κακού μια φωτογραφία του στο Facebook για να δείξει ότι είναι εν ζωή. Και ξεκουράζεται απλώς σε μια πολυθρόνα.

Après l’annonce de mon décès sur le site internet de RFI à la suite d’une erreur informatique, je tiens à rassurer que…

Δημοσιεύτηκε από Abdoulaye Wade – Officiel στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

«Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να διαβάσουν τον επικήδειό τους και να είναι ακόμα ζωντανοί», σχολίασε σκωπτικά.

Αστεία το είδε και η 92χρονη γαλλίδα ηθοποιός Line Renaud, που έγραψε στο Twitter «ναι, είμαι σε τέλεια φόρμα. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να ολοκληρώσω»…

Πηγή: newsbeast.gr