Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι κάτι που αναφέρεται συχνά σε πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΪ ένα από τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να κατέρρευσε μετά την ολοκλήρωση πολύωρης σύσκεψης που είχε με διπλωμάτες και στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, όταν ο Πούτιν σηκώθηκε από το γραφείο του αισθάνθηκε «έντονη αδυναμία και ζαλάδα» και χρειάστηκε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται στο φως από το Telegram που επικαλείται το κανάλι General SVR. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι γιατροί του Πούτιν τον συμβούλεψαν να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Γάλλου δημοσιογράφου Ρεζίς Ζαντέ και του Ρώσου δημοσιογράφου ερευνητικής δημοσιογραφίας του ιστότοπου «Proekt» Μιχαήλ Ρούμπιν στην ιστοσελίδα του Paris Match, ο Πούτιν έχει προσλάβει ειδικό σωματοφύλακα για να μαζεύει τα ούρα και τα κόπρανα του.

Σύμφωνα με όσα αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας σωματοφύλακας από το 2019, από έμμεσες πηγές στην Μέση Ανατολή, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία.

Στο σωματοφύλακα του Πούτιν, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων είχε ανατεθεί να συλλέγει τα κόπρανα και τα ούρα του προέδρου, να τα πακετάρει και στην συνέχεια να τα στέλνει στην Ρωσία με ειδική βαλίτσα. Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πούτιν.

Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται, ότι η πρακτική αυτή της συλλογής είχε υιοθετηθεί και νωρίτερα, για παράδειγμα κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Γαλλία τον Μάιο του 2017.

Πηγή: newsbeast.gr