Παρότι ο κορονοϊός σαρώνει στις ΗΠΑ και τις τελευταίες ημέρες οι μολύνσεις καταγράφονται σε αριθμούς – ρεκόρ, η κυβέρνηση Τραμπ δεν υποστηρίζει την επιβολή νέου lockdown ούτε τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Πενς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια ενημέρωσης της ομάδας δράσης κατά του κορονοϊού, στην οποία επισήμανε επίσης τα αυξανόμενα ποσοστά των θετικών διαγνωστικών τεστ σε παναμερικανικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι συστήνουν στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της Covid-19 καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται στη χώρα.

Η ταξιδιωτική σύσταση είναι μια «ισχυρή σύσταση» όχι απαίτηση, είπε ο αξιωματούχος των CDC Χένρι Γουόκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους. Η κυβερνητική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κάνει τη σύσταση αυτή μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες που γνώρισαν πολλές Πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ανησυχούμε για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», δήλωσε ο Γουόκ.

Τα CDC συνέστησαν να αποτραπεί η συνάθροιση με οποιονδήποτε δεν έχει ζήσει στο ίδιο σπιτικό για τουλάχιστον 14 ημέρες, την περίοδο επώασης για τον κορονοϊό. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανάρτησαν επίσης συστάσεις στον ιστότοπό τους σχετικά με το πώς οι πολίτες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των διακοπών, απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Πηγή: newsbeast.gr