Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών ως απάντηση στην απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών, στην οποία προέβη τον περασμένο μήνα η Βουλγαρία καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για διενέργεια κατασκοπείας.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την απόφαση της Βουλγαρίας να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες παντελώς ααβάσιμη.

Η εισαγγελία της Βουλγαρίας είχε απευθύνει εναντίον δύο Ρώσων διπλωματών που εργάζονταν στην ρωσική εμπορική αντιπροσωπεία κατηγορίες για διενέργεια κατασκοπείας, την οποία ασκούσαν από το 2016, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων και πληροφορίες που αφορούσαν τα σχέδια εκσυγχρονισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων. Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα και εγκατέλειψαν την Βουλγαρία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Βουλγαρία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και διατηρεί δεσμούς με την Ρωσία, είχε απελάσει τρεις άλλους Ρώσους διπλωμάτες τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έχει αρνηθεί να δώσει βίζα στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος επρόκειτο να αφιχθεί στην χώρα τον Δεκέμβριο

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr