Ένα εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα στον τομέα των παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ (Vanderbilt University Medical Center) αποφάσισε να δωρίσει η Ντόλι Πάρτον.

«Αγαπώ όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει ποτέ και είμαι πρόθυμη να κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να διασφαλίσω ότι όσο το δυνατόν περισσότερα θα είναι υγιή και δεν διατρέχουν κίνδυνο» επεσήμανε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός σε δήλωσή της όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δωρεά θα ωφελήσει το Τμήμα Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων του VUMC και την έρευνά του για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, την αντοχή τους στα αντιβιοτικά και πώς αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν στο μέλλον.

«Για πάνω από 40 χρόνια, το τμήμα μας είναι πρωτοπόρος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στις μελέτες για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων και αυτό το δώρο θα επιταχύνει το έργο μας και θα υποστηρίξει νέες ιδέες» επεσήμανε ο Μαρκ Ντένισον καθηγητής Παιδιατρικής και διευθυντής του Κλάδου Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων.

Το 2021, η Ντόλι Πάρτον δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ χρηματοδοτώντας τις προσπάθειές του να ανακαλύψει ένα εμβόλιο για την COVID-19. Η έρευνα του Βάντερμπιλτ έπαιξε στη συνέχεια καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna – το οποίο έκανε και η τραγουδίστρια αργότερα.

Πηγή: newsbeast.gr