Το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης( ανάμεσα στις δύο χώρες και την παραπομπή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Χάκα με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα και πολιτική συζήτηση για το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Επίσης, εξετάσθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα.

Πηγή: newsbeast.gr