Στρατιωτικά γυμνάσια θα κάνει η Ουκρανία από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου σε απάντηση στις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που διξάγονται στην Λευκορωσία κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, Αυτό ανακοίνωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεκσίι Ρέζνικοφ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ρέζνικοφ πρόσθεσε ότι Ουκρανοί στρατιώτες διεξάγουν διαρκώς διάφορες ασκήσεις. Από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν γυμνάσια με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Bayraktar και αντιαρματικών Javelin και NLAW πυραύλων που παρείχαν ξένοι εταίροι.

Δυτικές χώρες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία και έχει αναπτύξει άλλους 30.000 στην Λευκορωσία για κοινά γυμνάσια αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο και δηλώνει ότι χρειάζεται να ενισχύσει την άμυνά της εν μέσω επέκτασης του NATO προς ανατολάς.

Πηγή: newsbeast.gr