Έναν φράχτη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα δηλώνει έτοιμη να κατασκευάσει στα σύνορά της με το ρωσικό Καλίνινγκραντ η Πολωνία όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (2/11) ο πολωνός υπουργός Άμυνας, εν μέσω ανησυχιών ότι ο εν λόγω θύλακας μπορεί να αποτελέσει δίοδο για παράτυπη μετανάστευση.

«Η κατασκευή του προσωρινού φράκτη ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα» επεσήμανε ο Μάριους Μπλαστσάκ σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την ένταση να κλιμακώνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια και αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε πέρυσι το φθινόπωρο όταν χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας και να περάσουν στην Πολωνία, με κάποιους εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.

Ο Μπλαστσάκ είπε ότι ο φράκτης του Καλίνινγκραντ θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που έστησε η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία πέρυσι.

Ο θύλακας, όπου η Ρωσία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία, βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας και χωρίζεται από τη Λευκορωσία με συνοριακό διάδρομο.

Πηγή: newsbeast.gr