Να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία για να αποφύγουν την επιστράτευση που κήρυξε το Κρεμλίνο, καλεί τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Σε ανακοίνωση της πρεσβείας εκφράζεται ο κίνδυνος να μην αναγνωριστεί η διπλή υπηκοότητα ορισμένων πολιτών και αναγκαστούν να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό.

«Η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα των διπλών υπηκόων, να τους αρνηθεί πρόσβαση σε βοήθεια από το αμερικανικό προξενείο, να εμποδίσει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία και να τους στρατολογήσει », προειδοποιεί η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία αναφέρει επίσης ότι η έξοδος από τη Ρωσία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με τις πτήσεις να είναι γεμάτες και τα στρατεύματα του Πούτιν να μπλοκάρουν σύνορα.

«Οι εμπορικές επιλογές πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες προς το παρόν και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για αυτό καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα διασχίζοντας τα σύνορα με αυτοκίνητο η λεωφορείο και να δράσουν άμεσα: «Οι χερσαίες διαδρομές με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι ακόμα ανοιχτές. Εάν επιθυμείτε να αναχωρήσετε από τη Ρωσία, θα πρέπει να κάνετε ανεξάρτητες ενέργειες το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: newsbeast.gr