Ο ρωσικός στρατός «αφάνισε» πάνω από 50 μαχητές κατά τη διάρκεια νέων επιθέσεων από την ουκρανική πλευρά στη ρωσική επικράτεια, σε τομέα των συνόρων με την Ουκρανία στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Καταστράφηκαν επίσης στρατιωτικός εξοπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το «καθεστώς του Κιέβου» βομβάρδισε με πυροβολικό την πόλη Σεμπέκινα, όπου βρίσκεται συνοριακή διέλευση για οχήματα, χθες Πέμπτη, κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα, είχε κάνει γνωστό πως απέκρουσε εισβολή μαχητών.

Πολίτες που εγκαταλείπουν την περιοχή έκαναν λόγο για «μεγάλες καταστροφές» στην πόλη. Ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν λιγοστά πλάνα. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, με νεκρούς και τραυματίες.

Την ευθύνη για τις νέες επιθέσεις ανέλαβαν οργανώσεις Ρώσων ακροδεξιών που έχουν ταχθεί στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» και η «Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας». Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποποιείται κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει ψήφισμα για την αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών στην ΕΕ

Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε χθες Πέμπτη (1/6) σε ψηφοφορία του υπέρ της αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών, κυρίως οβίδων για το πυροβολικό και πυραύλων, εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία, αναφέρει δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Τα μέλη του ΕΚ ενέκριναν έτσι σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της παραγωγής πυρομαχικών που πρόκειται να διατεθούν στην Ουκρανία και την αναπλήρωση των αποθεμάτων των ενόπλων δυνάμεων των ευρωπαϊκών χωρών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τις κυβερνήσεις την τελική μορφή των μέτρων. Με βάση το προσχέδιο, οι παραγωγικές δυνατότητες της ΕΕ θα αυξηθούν με στοχευμένα μέτρα, που συμπεριλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr