Κατά της Google και του Youtube στρέφεται η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγορώντας τους για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες πραγματοποιώντας έτσι το «πρώτο βήμα» αποκλεισμού τους, όπως συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες στο Twitter, στο Instagram και σε πολλά ακόμη μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Roskomnadzor, χρήστες του YouTube «μεταδίδουν διαφημίσεις με εκκλήσεις για διακοπή των σιδηροδρομικών επικοινωνιών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία».

«Οι δραστηριότητες της διοίκησης του YouTube είναι τρομοκρατικής φύσης και απειλούν τη ζωή και την υγεία των Ρώσων πολιτών» επεσήμανε η Roskomnadzor σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ρωσική αρχή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καταδικάζοντας τη «ξεκάθαρα αντιρωσική θέση της Google» τόνισε πως απαιτεί από την αμερικανική εταιρεία «να σταματήσει να μεταδίδει αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό».

Η Ρωσία έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Instagram, Facebook και Twitter και έχει υποβάλει μήνυση κατά της ομάδας Meta, κατηγορώντας την για διάδοση «κλήσεων για φόνο» εναντίον Ρώσων.

Πηγή: newsbeast.gr