Στην ταινία «Ethel» ένα δράμα εποχής το οποίο θα εξιστορήσει την αληθινή ιστορία της Έθελ Σταρκ, της πρωτοπόρας μαέστρου που ίδρυσε την πρώτη αποκλειστικά γυναικεία ορχήστρα στο Μόντρεαλ θα έχει τον βασικό ρόλο η Σίρα Χάας πρωταγωνίστρια των σειρών «Unorthodox» και «Shtisel».

Εκτός από το σπάσιμο των φραγμών στον κόσμο της μουσικής, η Έθελ Σταρκ είχε πρωταγωνιστήσει στην υπεράσπιση κοινωνικών αλλαγών που αφορούσαν φύλο, φυλή, γλώσσα και τάξη τη δεκαετία του 1940.

Την ταινία που θα είναι βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο της Σελέστ Παρ θα σκηνοθετήσει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γεννημένη στο Δουβλίνο, βραβευμένη με BAFTA σκηνοθέτις, Έιλινγκ Γουόλς.

Έθελ Σταρκ: Η σολίστ που ίδρυσε τη Συμφωνική Ορχήστρα Γυναικών του Μόντρεαλ

Καταξιωμένη βιολονίστρια, η Έθελ Σταρκ ήταν η πρώτη Καναδή που έπαιξε ως σολίστ σε πρόγραμμα που μεταδόθηκε σε αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το 1934. Το 1940, η πρωτοπόρος της μουσικής ανέλαβε το πρότζεκτ που έμελλε να γίνει η κληρονομιά της: ίδρυσε τη Συμφωνική Ορχήστρα Γυναικών του Μόντρεαλ MWSO.

Στις 22 Οκτωβρίου 1947 έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε ορχήστρα στο Carnegie Hall, η MWSO έγινε η πρώτη καναδική ορχήστρα που έπαιξε στον θρυλικό χώρο.

Η Έθελ Σταρκ πέθανε τον Φεβρουάριο του 2012 σε ηλικία 101 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr