Λίγες ώρες αφότου πήρε εξιτήριο από τη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος Γιάννης Πιτσιώρας μίλησε για την περιπέτειά του σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, είχε συγκλονίσει πριν από λίγες ημέρες με την ανάρτηση του στο facebook. Σήμερα, Δευτέρα (2/11) πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

«Ακόμη και σήμερα αναρωτιέμαι πως έχω κολλήσει. Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι ότι ο ιός είναι τόσο ύπουλος. Μία μικρή στιγμή απροσεξίας να υπάρξει, φτάνει για να κολλήσεις. Επειδή εμείς ως δικηγόροι κινούμαστε και σε χώρους όπου υπήρξε μεγάλη απροσεξία, θεωρώ ότι μέσα σε αυτή τη λογική κόλλησα τον ιό», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της TV100 «Chek In στα γεγονότα».

Όσον αφορά πώς ξεκίνησε η περιπέτεια είπε: «Ξεκίνησε κάπως περίεργα. Άρχισα να ανεβάζω πυρετό. Επί έξι μέρες είχα υψηλό πυρετό. Έφτασε μέχρι και 40.

Κανείς δεν βάζει όμως το κακό με το μυαλό του. Πιστεύει θα βάλει ένα φάρμακο και θα συνέλθει. Αλλά όταν αυτό επέμενε. Θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω το τεστ.

Όταν βγήκε θετικό ήταν η απόλυτη κρυάδα, ο απόλυτος φόβος. Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και μου είπαν ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο γιατί είναι πολλές μέρες υψηλός ο πυρετός».

Αναφορικά με το πόσο τον επηρέασε ψυχολογικά ο κ. Πιτσιώρας τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη κατάσταση ψυχολογικά, γιατί δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Έχεις συνέχεια έναν φόβο, δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο.

Εγώ ήμουνα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υποστήριξη με οξυγόνο. Θυμάμαι από διπλανούς θαλάμους να φεύγει κόσμος, να αδειάζουν κρεβάτια και πάντα σκεφτόμουνα: “Λες να είμαι εγώ επόμενος;”

Σε κάποια φάση ήρθε ένας γιατρός και μου είπε μήπως να σου αυξήσουμε το οξυγόνο για να αισθανθείς καλύτερα; Και είπα, σας παρακαλώ μη μου το αυξάνετε, σας υπόσχομαι ότι θα αναπνέω καλά. Έχεις ένα φόβο συνεχόμενο γιατί υπάρχει ένα άγνωστο μπροστά σου».

Ο δικηγόρος ανέφερε τα καλύτερα για το νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύτηκε.

«Έχω να πω τα καλύτερα λόγια για το Νοσοκομείο Παπανικολάου. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Πήγα με μεγάλο φόβο. Βρήκα ανθρώπους οι οποίοι ήταν συνέχεια πάνω από το κεφάλι μας.

Νοσηλευτές, γιατροί, άνθρωποι που ντύνονται με τις στολές αυτές σαν αστροναύτες για να μην κολλήσουν, αλλά ήταν συνέχεια πάνω μας. Δεν μας αφήσανε καμία στιγμή να αισθανθούμε ότι δεν έχουμε από πάνω ένα χέρι φροντίδας.

Είμαι απολύτως ευγνώμων για το Νοσοκομείο Παπανικολάου και τους ανθρώπους αυτούς. Θέλω να το πω δημόσια γιατί αυτή είναι η ανταμοιβή τους», σημείωσε.

Για το πώς είναι τώρα μετά την περιπέτεια που πέρασε ανέφερε: «Αφήνει μία πολύ δύσκολη πνευμονία η παρενέργεια του μεγάλη είναι μία δύσκολη πνευμονία που έχει μεγάλη περίοδο αποθεραπείας βρισκόμαστε σε αυτή την περίοδο αποθεραπείας σε συνεννόηση με τους ανθρώπους πιστεύω ότι η περίοδος αποθεραπείας θα είναι εξίσου δύσκολη αλλά έτσι όπως το σκέφτομαι θα μπορώ να αναπνέω θα σας το πω ειλικρινά όπως το σκέφτομαι θα μπορώ να αναπνέω δεν θα έχω το νου μου το βράδυ που ησύχασαν κλινικές να ακούω τους αναπνευστήρες και του οξυγόνου στους ανθρώπους αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω ζήσει».

Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στους αρνητές του κορονοϊού: «Νομίζω ότι είναι εξοργιστικό για όλους εμάς που βρεθήκαμε σε αυτή τη διαδικασία να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βγαίνουν και λένε αυτά που λένε. Μπορεί από πρόθεση, μπορεί γιατί θέλουν τα πέντε λεπτά της δημοσιότητας.

Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους χαρίσω ούτε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας. Τους έχω βγάλει από το οπτικό μου πεδίο.

Αυτοί οι άνθρωποι για μένα δεν υπάρχουν. Πρέπει να τους σβήσουμε όλοι από τη συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας.

Είναι εξοργιστικό να είμαστε μέσα στα νοσοκομεία και να ακούμε απ’ έξω πράγματα ότι στην πραγματικότητα αυτό που ζούμε δεν υπάρχει».

Πηγή: newsbeast.gr