Ένα μάθημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην Τέιλορ Σουίφτ πρόσθεσε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Οι σπουδαστές που εγγράφονται για να παρακολουθήσουν το μάθημα θα εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά της σταρ μέσω διαλέξεων και πολλών άλλων.

Το μάθημα στο Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του NYU διδάσκει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μπρίτανι Σπάνος, η οποία ανιχνεύει την καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ από τις πρώτες ηχογραφήσεις της στο Νάσβιλ του Τενεσί, μέχρι τη μεταμόρφωσή της σε παγκόσμιο είδωλο της ποπ.

Το μάθημα εξετάζει επίσης την κληρονομιά των τραγουδιστών-τραγουδοποιών της κάντρι από τους οποίους η τραγουδίστρια αντλεί έμπνευση, καθώς και την εξέλιξη του μουσικού είδους και την «πολιτική για τη φυλή στη σύγχρονη μουσική», σύμφωνα με το Variety.

Στη λίστα αναμονής οι φοιτητές

Στο πρόγραμμα δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν αναφορές στις πρόσφατες διαμάχες της τραγουδίστριας για να αποκτήσει τα δικαιώματα της μουσικής της αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Variety μεγάλος αριθμός φοιτητών είναι αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής για να παρακολουθήσει το μάθημα. Το πανεπιστήμιο φέρεται να έχει προσκαλέσει την Τέιλορ Σουίφτ ως ομιλήτρια σε διάλεξη, αν και η συμμετοχή της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το NYU δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει μαθήματα αφιερωμένα ειδικά στη μελέτη μεγάλων ονομάτων της μουσικής. Το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα τους Beatles τον Οκτώβριο του 2021. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το μάθημα περνούν ένα χρόνο εξερευνώντας τον πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο του συγκροτήματος στη βρετανική πόλη, μέσω σεμιναρίων και επισκέψεων σε τοποθεσίες του Λίβερπουλ.

Πηγή: newsbeast.gr