Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του την Τρίτη (3/1) τάχθηκε κατά του Ισραηλινού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ καταδικάζοντας όπως τονίζει τις «προκλητικές ενέργειες κατά του τεμένους Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Ανησυχούμε και καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια του Ισραηλινού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κατά του τεμένους Αλ Άκσα που έγινε υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας», υπογραμμίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ακροδεξιός υπουργός εισήλθε στο συγκρότημα του τεμένους – ιερό τόπο τόσο για τους εβραίους, όσο και για τους μουσουλμάνους – μια ημέρα αφότου είχε ανακοινώσει ότι αναβάλλει την επίσκεψη λόγω προειδοποιήσεων για ταραχές.

Η Άγκυρα καλεί το Ισραήλ «να ενεργήσει υπεύθυνα για να αποτρέψει τέτοιες προκλήσεις που παραβιάζουν το καθεστώς και την ιερότητα των θρησκευτικών χώρων στην Ιερουσαλήμ και θα προκαλούσαν κλιμάκωση στην περιοχή», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: newsbeast.gr