Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC. O Κουάρτενγκ δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών, ανέφερε το δίκτυο.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι ο Κουάρτενγκ επιστρέφει σήμερα, μία ημέρα νωρίτερα, στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, η εφημερίδα Times έγραψε ότι η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επρόκειτο να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει τμήματα του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρων, σε μια προσπάθεια να αντέξει τις πολιτικές πιέσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Kwasi Kwarteng Λιζ Τρας

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Τρας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία μόλις 37 ημέρες, θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

«Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα», έγραψε ο Κουάρτενγκ στην επιστολή παραίτησής του προς την Τρας, την οποία δημοσιοποίησε στο Twitter.

O Τζέρεμι Χαντ ο νέος υπουργός Οικονομικών

O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, ανέφεραν σήμερα οι Times, μετά την αποπομπή του Κουάζι Κουάρτενγκ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

«Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

«(Ο διορισμός του) θα ανακοινωθεί σύντομα στη συνέντευξη Τύπου της Λιζ Τρας».

Η Τραζ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr