Στο Τόκιο της Ιαπωνίας, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι σήμερα Σάββατο (15/1), όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί για να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένας μαθητής τους επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο την ώρα που συγκεντρώνονταν για να δώσουν τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 17χρονος μαθητής, συνελήφθη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Asahi.

Περίπου μισό εκατομμύριο μαθητές στην Ιαπωνία δίνουν αυτήν την εβδομάδα τις ετήσιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Η αστυνομία του Τόκιο απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την επίθεση, ενώ δεν επιβεβαίωσε κάποια σύλληψη.

Τα βίαια εγκλήματα τέτοιου τύπου είναι σπάνια στην Ιαπωνία, αλλά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια.

Τον περασμένο Οκτώβριο ένας άνδρας, ντυμένος με στολή του Joker, του χαρακτήρα από την ταινίαBatman, μαχαίρωσε 17 επιβάτες τρένου στο Τόκιο. Πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν ουρλιάζοντας τα βαγόνια, ορισμένοι πηδώντας από τα παράθυρα για να σωθούν. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε σημειωθεί άλλη μία επίθεση με μαχαίρι σε τρένο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με αρκετούς τραυματίες.

Πηγή: newsbeast.gr