Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι παραλιακής πόλης στην Ιαπωνία βλέποντας μία μεγάλη σιδερένια μπάλα να έχει ξεβραστεί στις ακτές. Την ίδια έκπληξη ένιωσαν και οι αστυνομικές Αρχές, καθώς δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν την προέλευσή της. Γνώριζαν, ωστόσο, εξαρχής, -και δεν το λες και λίγο- ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για μία σφαίρα, με διάμετρο 1,5 μέτρο, η οποία «πυροδότησε» διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, μήπως δηλαδή πρόκειται για κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή μια μπάλα από τη δημοφιλή σειρά manga «Dragon Ball».

Ο πρώτος φόβος ότι ίσως πρόκειται για μια αδέσποτη νάρκη γρήγορα ξεπεράστηκε καθώς οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό της και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σιδερένια μπάλα είναι εργαλείο κατασκοπείας από την Βόρειο Κορέα ή την Κίνα.

Η ύπαρξη δύο λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας – που δείχνουν ότι μπορεί να συνδέεται με κάτι άλλο – οδήγησε σε μια πιο… πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για σημαδούρα που έμεινε να επιπλέει.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και άρχισαν να εξετάζουν εξονυχιστικά τη σιδερένια μπάλα, όταν μία κάτοικος την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν πυροτεχνουργούς για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι Αρχές εξακολουθούν να αγνοούν τι είναι η τεράστια σιδερένια μπάλα ή από πού προήλθε. Εικόνες από το σημείο έχουν αποσταλεί στις ιαπωνικές αμυντικές δυνάμεις και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που κάνει τζόκινγκ τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν κατάλαβε γιατί η μπάλα βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και έναν μήνα» είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «NHK». «Προσπάθησα να τη σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr