Σε δηλώσεις κατά του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ελλάδας προχώρησε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο διασώστης, συντονιστής επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές, το όνομα του οποίου βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων, ένα χρόνο πριν, όταν και ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλώντας αντιδράσεις, «χτύπησε» με βαριές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο το οποίο δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας» ο Ιάσονας Αποστολόπουλος κατηγορεί το ελληνικό Λιμενικό για εγκλήματα κατά των προσφύγων.

«Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί» ανέφερε αρχικά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα στις ελληνικές ακτές. Οι ελληνικές αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντα τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτά χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοικτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια. Μετανάστες, που αρνούνται να επιβιβαστούν σε αυτά τα σκάφη, συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται» πρόσθεσε στην συνέχεια ο διασώστης.

«Εν κατακλείδι, αν κάποιος συμπεριφέρεται ως εγκληματικό δίκτυο, αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι ο Μοχάμεντ, ο Ακίφ ή ο Αμίρ οι οποίοι είναι πρόσφυγες που το έσκασαν για να σωθούν. Είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής το Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη» κατέληξε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί πως δίπλα στον Ιάσονα Αποστολόπουλο καθόταν ο Στέλιος Κούλογλου ο οποίος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, τον ακούει με μεγάλη προσοχή.

Πηγή: newsbeast.gr