Το μπάνιο είναι από τα αγαπημένα μέρη ενός σπιτιού καθώς αποτελεί τον δικό μας προσωπικό χώρο. Συνεπώς, η απόφαση για ανακαίνιση μπάνιου είναι μία απόφαση που θα μας αλλάξει τη ζωή. 

Ψάχνεις για ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη; Υπάρχουν πολλές εταιρείες ανακαίνισης στη Θεσσαλονίκη, με τις οποίες αρκεί μία συζήτηση για να καταλάβουν τις ανάγκες σου και να προτείνουν τη βέλτιστη λύση για τον δικό σου χώρο.

Το μπάνιο δεν είναι απλά ένας χώρος που τον χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας ανάγκες, αλλά είναι το μέρος που αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, κάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους μετά από μια κουραστική μέρα ή ένα αναζωογονητικό skincare.

Θέλουμε ο συγκεκριμένος χώρος να είναι άνετος, λειτουργικός και να έχει ωραία αισθητική, που θα περιέχει το δικό μας προσωπικό στυλ. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε με μια ανακαίνιση μπάνιου.

Πώς θα δημιουργήσεις ένα σύγχρονο μπάνιο; 

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο χώρο για να προχωρήσεις σε μια ανακαίνιση. Πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταμορφώσεις ακόμα και το μικρό σου μπάνιο σε έναν άνετο και λειτουργικό χώρο. 

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα μεταμορφώσεις το μπάνιο σου σε ένα λειτουργικό μέρος με ωραία αισθητική.

  1. Επίλεξε τα κατάλληλα πλακάκια

Οι καιροί αλλάζουν, το ίδιο και οι τάσεις της μόδας. Επομένως, φρόντισε να διαλέξεις πλακάκια που ναι μεν θα είναι της μόδας τώρα, αλλά παράλληλα θα έχουν και διαχρονική αξία, για να είσαι πάντα “in”.

Μην κάνεις “τζάμπα“ εκπτώσεις! Διάλεξε καλής ποιότητας πλακάκια, για να αντέξουν από την φθορά που προκαλεί η καθημερινή χρήση του συγκεκριμένου χώρου. 

Tip: Σε μικρό μπάνιο, προτίμησε ανοιχτόχρωμα και μεγάλα πλακάκια για να “κερδίσεις” χώρο.

  1. Δώσε σημασία στο έπιπλο μπάνιου

Το έπιπλο μπάνιου είναι αυτό που θα αλλάξει την αισθητική του χώρου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και πρακτικό, δηλαδή να έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Για ένα σύγχρονο μπάνιο, προτίμησε τα “κρεμαστά” έπιπλα μπάνιου, τα οποία αποτελούν σύγχρονη τάση, δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και, επιπρόσθετα, διαθέτουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο, συνδυάζοντας έτσι την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

  1. Μπανιέρα ή ντουζιέρα;

Το μεγαλύτερο δίλημμα όταν προχωράμε σε μια ανακαίνιση μπάνιου, είναι η τοποθέτηση μπανιέρας ή ντουζιέρας στον χώρο.

Τα τελευταία χρόνια, η ντουζιέρα προτιμάτε από πολλούς, καθώς είναι πιο πρακτική, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, είναι πιο εύκολη στο καθάρισμα και δίνει μια μοντέρνα αισθητική στο μπάνιο.

Από την άλλη, η μπανιέρα θεωρείται από αρκετούς, δικαίως, ως το απόλυτο μέρος χαλάρωσης και προσωπικής ηρεμίας.

  1. Βάψιμο των τοίχων

Το βάψιμο των τοίχων μπορεί να αλλάξει πραγματικά όλη την εικόνα του μπάνιου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Μια αλλαγή χρώματος ή ακόμα και μια ανανέωση στο ήδη υπάρχον, θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται φρέσκος και καθαρός.

Προτίμησε φωτεινά χρώματα, όπως το άσπρο, ή χρώματα σε παστέλ αποχρώσεις, τα οποία κάνουν το μέρος να φαίνεται αισθητά μεγαλύτερο.

  1. Άλλαξε καθρέφτη 

Τοποθέτησε έναν ωραίο μεγάλο καθρέφτη και θα δεις πώς θα αλλάξει αμέσως όψη το μπάνιο σου.

Οι καθρέφτες είναι το must-have αξεσουάρ ενός μπάνιου, καθώς το “απογειώνουν” αισθητικά και, επιπλέον, κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Μια σύγχρονη επιλογή που μπορεί να κάνει το μπάνιο σου να ξεχωρίζει, είναι η τοποθέτηση καθρέφτη με κρυφό φωτισμό.

  1. Επένδυσε σε διακοσμητικά

Διακόσμησε τον χώρο σου με μοντέρνα στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα οι στρογγυλεμένοι καθρέφτες, τα μίνιμαλ φωτιστικά και τα φυσικά φυτά.

Όλες αυτές οι προσεγμένες κινήσεις θα “απογειώσουν” την αισθητική του μπάνιου σου, και θα δημιουργήσουν ένα όμορφο και γαλήνιο κλίμα για στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.

Πώς θα πετύχεις αυτές τις αλλαγές; Μα φυσικά με τη βοήθεια μιας έμπειρης και αξιόπιστης εταιρείας ανακαινίσεων!

Η ομάδα της Ergonpolis είναι μία εταιρεία ανακαινίσεων στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από άτομα με πολυετή πείρα στον χώρο, τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για τέτοιου είδους εργασίες. Ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, εγγυώνται ένα άριστο αποτέλεσμα και την έγκαιρη παράδοση του έργου.

Η Ergonpolis αναλαμβάνει κάθε είδους ανακαίνιση σπιτιού, όπως αυτή του μπάνιου, καθώς και ό,τι άλλο αυτή περιλαμβάνει.

Πραγματοποιεί τοποθέτηση ειδών υγιεινής, θερμαντικών σωμάτων, ελαιοχρωματισμό του χώρου, ακόμα και τη διακόσμηση του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση & τη διακόσμηση μπάνιου, ή για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία προσφέρει η Ergonpolis, μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα τους στη διεύθυνση: ergonpolis.gr

Πηγή: newsbeast.gr