Συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την τραγωδία στην Ιεράπετρα και την ισοπέδωση καταλύματος από βράχο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα ηλικίας 45 ετών και να τραυματιστεί ο 10χρονος γιος της.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα, όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο, ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της. Μάλιστα, ήταν το τελευταίο βράδυ τους στο νησί, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα.

Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες από διάφορες υπηρεσίες της Κρήτης με 20 οχήματα, στο έργο συνέδραμαν και πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια μετέβαιναν όλο και περισσότερες δυνάμεις στο σημείο. Παρόντες στο σημείο ήταν ΕΚΑΒ και Αστυνομία.

Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε καλά στην υγεία του ο 10χρονος και στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην 45χρονη.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία όμως είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας. Και οι δύο δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους.

Πηγή: newsbeast.gr