Ιερείς με επιστολή τους στον Αρχιεπίσκοπο της Νάπολης, Κρεσζένσιο Σέπε, ζητάνε να μην μετονομαστεί το γήπεδο της Νάπολι από Σαν Πάολο σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών βυθίζοντας σε θλίψη την υφήλιο και ειδικότερα τη Νάπολη, την πόλη την οποία έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Για να τιμήσει τον Ντιέγκο, ο Δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ανακοίνωσε πως θα μετονομάσει το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας από Σαν Πάολο σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε μια κίνηση που βρήκε όλους τους Ναπολιτάνους σύμφωνους.

Σύμφωνα με την Il Mattino, ένα γκρουπ ιερέων έστειλαν επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο της Νάπολης, με την οποία δηλώνουν την εναντίωσή τους στην απόφαση του Δημάρχου. «Το γήπεδο Σαν Πάολο θα πρέπει να έχει το όνομα του Αγίου που μας έφερε τον Ιησού. Με ταπεινότητα αισθανόμαστε ότι έχουμε την ευθύνη να σας ζητήσουμε αυτό το πράγμα. Θα μπορούσε το γήπεδο να ονομαστεί Σαν Πάολο-Μαραντόνα όπως είναι το γήπεδο στο Μιλάνο Σαν Σίρο-Μεάτσα. Θα ήταν ο σωστός συνδυασμός τόσο για την πίστη όσο και για έναν πρωταθλητή», αναφέρουν στην επιστολή τους και πλέον περιμένουμε την αντίδραση τόσο του Δημάρχου όσο και των Ναπολιτάνων.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr