Τα καλύτερα είπε για την Ελλάδα ο Ματίας Ιγκλέσιας σε podcast του Αστέρα Τρίπολης, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Αργεντινός μέσος ανέδειξε το δέσιμό του με τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να την επισκεφτούν έστω μία φορά στη ζωή τους πριν πεθάνουν».

Αναλυτικά όσα είπε ο χαφ του Αστέρα Τρίπολης:

«Κατάγομαι από την Αργεντινή αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έχω βρει μια δεύτερη πατρίδα. Δεν είναι μόνο τα πολλά χρόνια που ζω εδώ αυτά που με έχουν κάνει να αγαπήσω τη χώρα.

Δεν είναι μόνο οι ομορφιές που έχει. Δεν είναι ούτε το γεγονός ότι έχει πολλές ομοιότητες με τη δική μου πατρίδα, την Αργεντινή. Είναι κυρίως το γεγονός που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω: Ήρθα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 μόνος. Και πλέον, 15 χρόνια, έχω δημιουργήσει όχι μία αλλά δύο οικογένειες. Η μία είναι η δική μου, η γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου, που γεννήθηκαν ενώ βρίσκομαι εδώ και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Σίγουρα σε ολόκληρη τη ζωή τους θα νιώθουν αυτήν τη χώρα σαν στο σπίτι τους.

Η άλλη οικογένεια που απέκτησα σ’ αυτήν την χώρα είναι όλοι οι υπόλοιποι οι Ελληνες που από την πρώτη στιγμή με υποδέχτηκαν με σεβασμό. Μου έδειξαν την αγάπη τους και με βοήθησαν σε όποια ομάδα έπαιξα και τελικά έγιναν φίλοι, που θα τους κουβαλάω για πάντα μαζί μου.

Για την Ελλάδα πριν από μένα έχουν μιλήσει πάρα πολλοί άνθρωποι. Για τις ομορφιές της, για την ιστορία της, για την προσφορά της στην ανθρωπότητα. Κυρίως έχει μιλήσει η ίδια η Ελλάδα σε όποιον την επισκέπτεται. Η Ελλάδα είναι αυτό που έχω ξαναπεί και θα λέω συνεχώς σε όλη μου τη ζωή: Μια χώρα που θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να επισκεφτούν έστω μία φορά στη ζωή τους πριν πεθάνουν.

Για μένα ήταν εύκολο να προσαρμοστώ εδώ γιατί και η Ελλάδα και η Αργεντινή και κυρίως οι άνθρωποι των δύο αυτών χωρών έχουν πάρα πολλές ομοιότητες τόσο στη νοοτροπία όσο και στον τρόπο σκέψης και στην καρδιά.

Ίσως αυτός να ήταν τελικά ο λόγος που η Ελλάδα με κράτησε κοντά της και την αγάπησα τόσο πολύ. Σκέφτηκα ότι μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή, που η Ελλάδα γιορτάσει την ελευθερία της, θα ήταν η ευκαιρία για να πω σε όλο τον κόσμο τί σημαίνει για μένα η Ελλάδα. Προσπάθησα να το περιγράψω μες όλα αυτά τα συναισθήματα που μου έχει προκαλέσει αυτή η χώρα. Αν όμως θα έπρεπε να το περιγράψω με μία λέξη, θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι ζωή σαν το όνομα της κόρης μου. Χρόνια πολλά Ελλάδα, σ’ ευχαριστώ για όλα».

Πηγή: newsbeast.gr