Ο ποδοσφαιριστής που γνωρίσαμε στην Καβάλα και θα μπορούσαμε να θαυμάσουμε στον Παναθηναϊκό, «πνίγηκε» στις αδυναμίες του.

Στις 21 Νοεμβρίου 2000 οι πράσινοι αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ και ο αγγλικός Τύπος αποθέωνε τον Ιγκόρ Σιπνιέφσκι για την εμφάνιση του. Ήταν, απλά, μια απόδειξη για το τι μπορούσε να κάνει ο Πολωνός στο γήπεδο, όταν… ήταν 100% σε αυτό. Γιατί τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, δεν ήταν.

Η αγάπη του για το αλκοόλ ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε στους πράσινους αλλά όλοι πίστευαν ότι αυτό θα άλλαζε κάποια στιγμή. Τελικά δεν άλλαξε ποτέ… Ο Σιπνιέφσκι έφυγε από το τριφύλλι επειδή δεν μπορούσε ποτέ να συγκεντρωθεί απολύτως στη δουλειά του και τα επόμενα χρόνια θα επιβεβαίωναν το σοβαρό πρόβλημα του.

Το 2008 πήγε στη φυλακή έπειτα από επίθεση στη μητέρα του και σε αστυνομικό, η άρση των κατηγοριών τού έδωσε ξανά την ελευθερία του αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν ήταν ποτέ ελεύθερος από το αλκοόλ.

«Ο Μπέκαμ έχει τρελά εκατομμύρια, είναι αστέρι, είδωλο και ‘γω ένας γ… αλκοολικός που ζει σε διαμέρισμα 40 τ.μ. με τη μητέρα του. Ξυπνάω σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Καθώς κοιτάζω γύρω, είμαι έκπληκτος που δεν είμαι σε ένα τεράστιο σπίτι. Το τραπέζι είναι γεμάτο από κενά δοχεία μπύρας και τασάκι γεμάτα τσιγάρα. Αισθάνομαι άσχημα και ξέρω τι είναι το μόνο φάρμακο… Μπύρα», θα πει κάποτε, δείχνοντας την κατάσταση του.

Μια κατάσταση που τον οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας με αλκοόλ και χάπια, με συνέπεια τελικά να υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό και να συνεχίσει να ζει με τους δαίμονές του…

Πηγή: newsbeast.gr