Ικανοποίηση επικρατεί στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με την προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 51.000 φίλοι και μέλη του κόμματος (51.082 για την ακρίβεια μέχρι τις 11:00 το πρωί) και έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα (καθώς σε αυτά του Ψυχικού και του Ζωγράφου έχει πέσει το σύστημα). Την ίδια ώρα στη μακρινή Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί λόγω της διαφοράς ώρας και αναμένεται η λειτουργία των αντίστοιχων κέντρων σε μεγάλες σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Αμερική.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν η γνωρίζοντες στο Newsbeast, εάν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό η προσέλευση, θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των προηγούμενων εσωκομματικών εκλογών του 2007.

Οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει προκειμένου να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα σε όλα τα εκλογικά τμήματα, προκειμένου οι προσερχόμενοι να νιώθουν ασφάλεια, ενώ αρκετοί από αυτούς που δεν ήταν μέχρι σήμερα μέλη του κόμματος έρχονται προετοιμασμένοι, έχοντας εκτυπωμένη από πριν την σχετική αίτηση που οφείλουν να καταθέσουν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Θυμίζουμε ότι για να ψηφίσει κάποιος δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό, αλλά ούτε rapid test.

Όσον αφορά τους υποψήφιους προέδρους, λίγο πριν τις 08:30 το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος μετέβη στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης και ψήφισε και μισή ώρα αργότερα μετέβη στο εκλογικό κέντρο της οδού Λιοσίων ο συνυποψήφιός του Παύλος Χρηστίδης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου. Και λίγο πριν τις 11:00 ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο πρώην δημαρχείο Ταύρου, Επταλόφου και Πειραιώς ενώ ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας. Ο δε Χάρης Καστανίδης στις 11:30 στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασιλίσσης Όλγας.

Πηγή: newsbeast.gr