Θλίψη στο χώρο του αθλητισμού και τον πολεμικών τεχνών σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Ηλία Θεοδώρου, καθώς ο πρώην αθλητής του MMA, πέθανε σε ηλικία 34 ετών από καρκίνο στο συκώτι.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, ο MMAer από Καναδά που ήταν ελληνικής καταγωγής, έδωσε αθόρυβα την μάχη με την επάρατη νόσο, δίχως να έχει μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το μεγάλο αφεντικό του UFC, Dana White, με story στο Instagram έγραψε «RIP Elias Theodorou», ενώ η Shannon Knapp, πρόεδρος του Invicta Fighting Championships δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα, γράφοντας: «Ήσουν μια τόσο όμορφη ψυχή. Πάντα τόσο ευγενικός, ένα τόσο λαμπερό φως σε αυτόν τον κόσμο. Αυτά τα νέα είναι καταστροφικά. Θα λείψεις πολύ, αλλά ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε. Πέτα ψηλά, Ηλία!».

Σημειώνεται, ότι ο Ηλίας Θεοδώρου είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στη ναυαρχίδα του χώρου παίζοντας στο UFC. Έτσι, επαγγελματικά μέτρησε 22 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων 11 στο UFC από τους οποίους κέρδισε του 8, πριν αποχωρήσει το 2019, όταν και έληξε η συνεργασία του με τον Dana White (το μεγάλο αφεντικό του UFC).

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του δραστηριότητας ήταν υπέρμαχος της χρήσης θεραπευτικής κάνναβης, ενώ ο τελευταίος του αγώνας ήταν με τον Bryan Baker τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Ο Roger Narvaez (αριστερά) σε αγώνα με τον Ηλία Θεοδώρου (δεξιά) για την κατηγορία μεσαίων βαρών του UFC το 2015

Πηγή: newsbeast.gr