«Είναι αδιανόητο να έχουμε μέσα σε τρεις μέρες περισσότερες από 300 απώλειες και το κυβερνητικό αφήγημα να συνεχίζει να είναι η αποκλιμάκωση, ο “τελευταίος μήνας” ή ένα “καλοκαιρινό μπουρίνι” όπως το βάφτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη. Κι αυτό τη στιγμή που η χώρα έχει βρεθεί ξανά δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό της» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Όταν φτάνεις σε αυτήν την κατάσταση στο τέταρτο κύμα, δεν μιλάμε πια για λάθη και αστοχίες αλλά για πολιτικές επιλογές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα», ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ήδη από τα μέσα Νοέμβρη φωνάζαμε για άμεσα μέτρα όπως η επαναφορά της τηλεργασίας ώστε να αραιώσει η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας, η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ –περισσότεροι από 800 γιατροί περιμένουν στις λίστες για πρόσληψη στο ΕΣΥ, αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι το 2019», ανέφερε, τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πολιτικές επιλογές».

«Όταν αυτή τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες και στα παιδιά, η κυβέρνηση επιλέγει να “ακρωτηριάσει” την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης ή όταν ένας σύλλογος γονέων καταφέρνει να πετύχει χαμηλότερες τιμές στα PCR από ό,τι η ίδια η κυβέρνηση, όλα αυτά δεν αναδεικνύουν λάθη της κυβέρνησης, αλλά επιλογές», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την ίδια στιγμή που έχουν προκύψει οι εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Άδωνις Γεωργιάδης περνούσε χθες τη μέρα του στο Twitter προσπαθώντας να μας πείσει ότι στη Μεγάλη Βρετανία δεν παρέχονται στους πολίτες δωρεάν rapid test ενώ αποδεικνύεται ότι παρέχονται», πρόσθεσε. «Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι επιλογές στήριξης των ιδιωτικών κερδών, επιλογές μαυραγοριτισμού. Από όλα αυτά, γίνεται ξεκάθαρο ότι η υγειονομική τραγωδία έχει υπογραφή και η υπογραφή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε.

Αναφερθείς στις εξελίξεις της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «η  ΝΔ δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα, έχει απόλυτη περιφρόνηση για τους θεσμούς και τις διαδικασίες και γίνεται αδίστακτη στην προσπάθεια να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Έχουμε μία υπόθεση στην οποία παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος πρώην κεντρικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, στενοί συνεργάτες του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη», σημείωσε. «Η ιστορία αυτή αφορά παράνομες προσλήψεις περίπου 100 ανθρώπων και μία συνολική ζημιά στο δημόσιο που φτάνει το 1,6 εκ. ευρώ».

Κάνοντας λόγο για «πολιτική κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», επισήμανε ότι «η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και εξαιτίας τέτοιων πρακτικών και μάλλον δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξαναχρεοκοπήσει τη χώρα και με αυτές τις πρακτικές». «Νομίζω ότι η κ. Νικολάου για παράδειγμα, εάν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα ανησυχούσε στο άκουσμα των εξελίξεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ, εδώ όμως θα της φανεί παράξενο», πρόσθεσε με νόημα. «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αδίστακτη, είναι η κυβέρνηση που δεν ντράπηκε να αλλάξει ακόμα και το νόμο έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο. Αυτό δείχνει θεσμικό αυταρχισμό, θεσμική παρακμή», δήλωσε.

Σχολιάζοντας ότι για αυτήν την υπόθεση υπάρχει ένα πέπλο σιωπής στη δημόσια σφαίρα, επισήμανε ότι ανάλογη ευνοϊκή αντιμετώπιση είχε η κυβέρνηση το πρώτο διάστημα που προέκυψαν οι αποκαλύψεις για το Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τις τελευταίες μέρες «όταν η κ. Μενδώνη έδωσε έγκριση σε δωρεά ιδρύματος, στο οποίο μέλος του ΔΣ είναι πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στο βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη», μία δωρεά που η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να ανακαλέσει.

Πηγή: newsbeast.gr