«Ομολογία αποτυχίας» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «RealFM 97.8»

Είπε ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις “χαραμάδες” της αμέλειας των λίγων από τις οποίες υποτίθεται ότι περνά ο κορoνοϊός και δεν είπε κουβέντα για τις ορθάνοιχτες πόρτες της κυβερνητικής ευθύνης», «για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς». Προσέθεσε πως ενώ «παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ είναι στα όριά του χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, δεν είπε τίποτα για την ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ κορονοϊού ώστε να παρέχονται δωρεάν σε όλους όσους τα χρειάζονται». Για τις ΜΕΘ ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, από τις 50 νέες ΜΕΘ που εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργούν μόλις 12 και αυτές με προσωπικό που έχει μετατεθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία» και τόνισε: «Επί 15 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού στο σύστημα υγείας».

Ανέφερε ότι σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, «φάνηκε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει σήμερα αναξιοποίητα περισσότερα από 4,5 δισ., χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί στη στήριξη της δημόσιας υγείας». Σχετικά με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, 270 λεωφορεία και τρόλεϊ “κάθονται”, ενώ θα μπορούσαν με πολύ μικρές επιδιορθώσεις να είναι στους δρόμους». Ανέφερε ότι τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου 2019, «δείχνουν ότι φέτος έγιναν 2.000 λιγότερα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προσβάλλει τους πολίτες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν, εν μέσω “πολέμου” με τον κορονοϊό -όπως τον αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης- να μη γίνονται επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, ή οι οδηγοί μέσων μεταφοράς να παραμένουν αποσπασμένοι σε κυβερνητικά γραφεία».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για στοχοποίηση των νέων ανθρώπων με σκοπό «να κρυφτεί η κυβερνητική ανεπάρκεια». Είπε ειδικότερα ότι οι εργασιακοί χώροι «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με κυβερνητική ευθύνη» και ότι «επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει ούτε τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μεταφοράς, στοχοποιεί τη νεολαία λέγοντας ότι μονίμως γλεντάει στις πλατείες». «Οι νέοι άνθρωποι, όμως, εργάζονται στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στα σουπερμάρκετ, στα courier και τα delivery», είπε.

Σε σχέση με τα εργασιακά, σχολίασε ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν είναι απάντηση στην πανδημία, αλλά μία ακόμη πανδημία», κατηγορώντας τη ότι «σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, να διαλύσει το οκτάωρο», ότι «έχει κάνει κανόνα την αναστολή των συμβάσεων εργασίας» και ότι «καταργεί ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας» και «ψηφίζει αυτόν τον πτωχευτικό, που οδηγεί σε μαζικές εξώσεις εν μέσω πανδημίας».

«Η κυβέρνηση φαίνεται τελικά ότι δεν δίνει μάχες με όρους πολέμου, δίνει επικοινωνιακές, προπαγανδιστικές μάχες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα πληρώνει η κοινωνία», υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr