«Το σχέδιο Μητσοτάκη με την κωδική ονομασία ‘το μεγάλο πλιάτσικο’ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα βάζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με φτηνή προπαγάνδα να απαντήσει για τον ιστορικό αριθμό απευθείας αναθέσεων με αοριστολογίες», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μέσω δήλωσης – απάντησής του στον Γιάννη Οικονόμου.

«Φυσικά ‘το μεγάλο πλιάτσικο’ Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει πριν την πανδημία. Επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν μια ημέρα πριν, να πάρουν έργα και επιχειρήσεις άσχετες με τα έργα που πήραν, έκαναν από τότε πάρτι καθημερινά. Απλά η πανδημία ήρθε και τους έδωσε νέες δικαιολογίες για ακόμα μεγαλύτερο φαγοπότι», σημειώνει και σχολιάζει:

«Καθώς η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις ανατιμήσεις, τον γενικευμένο πληθωρισμό και την ακρίβεια στην αγορά ενέργειας, κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βρει τη μεγάλη ευκαιρία για πλουτισμό».

«Το ακόμα μεγαλύτερο κακό, είναι ότι περιμένουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για να συνεχίσουν στην υγειά των κορόιδων. Ξέρουν καλά όμως ότι η λαιμαργία τους θα μείνει ανικανοποίητη από την επομένη των εκλογών. Ίσως αυτός να είναι και ο μοναδικός λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν σηκώνει το γάντι στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα, επί των απευθείας αναθέσεων, κάνοντας λόγο για «συριζαϊκή λογιστική». Σημείωσε χαρακτηριστικά πως:

«Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ. Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2,7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς».

Πηγή: newsbeast.gr