Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, έχει παγώσει τις τελευταίες μέρες λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Τα άσχημα νέα δεν ήταν μόνο αυτά όμως, αφού την Τετάρτη ο Αλέξανδρος Λάμπης, 21χρονος ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης, έφυγε από τη ζωή έχοντας καταρρεύσει την ώρα του αγώνα με την Ερμιονίδα.

Η είδηση είναι σοκαριστική, όπως σοκαρισμένοι ήταν και όσοι βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου, με την οικογένειά του να ψάχνει απαντήσεις. Για όλα. Για τα αίτια θανάτου του Αλέξανδρου αλλά για την καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου στο γήπεδο, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Ήταν στο γήπεδο μέσα, είδαν που έπεσε ένα παιδί κάτω και όλο αυτό, που άργησε το ασθενοφόρο. Περίμεναν να έρθει 20 λεπτά το ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο που πήγα εγώ, οι γιατροί μου είπαν: “Ήρθε πολύ αργά το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του 21χρονου στην εκπομπή LIVE NEWS του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ενώ δηλώσεις έκανε και μία γυναίκα που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου.

«Ξεκινάει ο αγώνας, μετά από τρία λεπτά, βγαίνει πλάγιο η μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, πάει ο Αλέξανδρος να πάρει τη μπάλα και όπως είναι καταρρέει. Καπάκια, κατευθείαν, δεν έκανε τίποτα. Εμείς στην αρχή νομίζαμε ότι του γύρισε καμιά γλώσσα, ήταν λίγο περίεργη η φάση», ήταν τα λόγια της.

«Ανακοπή καρδιάς» λένε οι πρώτες πληροφορίες

Αυτό που περιμένει, πλέον, η οικογένεια του Αλέξανδρου Λάμπη είναι να μάθει τα αίτια του θανάτου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, ενώ ο γιατρός του γηπέδου της Ηλιούπολης μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε τα εξής: «Καλέσαμε το ασθενοφόρο, ήρθε το ασθενοφόρο, ήρθε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ο γιατρός. Πήγε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά ήταν αδύνατο. Ήταν σε πλήρη ανακοπή».

Πηγή: newsbeast.gr