Πριν λίγες μέρες βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε τον Κρίστιαν Έρικσεν να προπονείται μόνος του στις εκτελέσεις φάουλ. Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Δανό χαφ, ο οποίος στο Euro 2020 τρόμαξε όλο τον πλανήτη με την κατάρρευσή του στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του με τη Φινλανδία. Μια στιγμή για την οποία ο πρώην παίκτης της Ίντερ μίλησε τώρα, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα όσα πέρασε.

Ο Έρικσεν έλυσε το συμβόλαιό του με τους νερατζούρι αφού στην Ιταλία δεν επιτρέπεται να αγωνίζεται ποδοσφαιριστής με βηματοδότη. Αυτό, όμως, δεν θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της Δανίας. Μια συνέντευξη στην οποία συγκλόνισε τους συμπατριώτες του -και όχι μόνο- με όσα είπε.

«Ήταν φανταστικό το ότι τόσοι άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να μου γράψουν ή να μου στείλουν λουλούδια. Είχε αντίκτυπο σε τόσους πολλούς ανθρώπους και αισθάνθηκαν ότι πρέπει να το γνωρίζουμε εγώ και η οικογένειά μου. Αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο. Στο νοσοκομείο, συνεχώς μου έλεγαν ότι έστελναν κι έστελναν λουλούδια. Ήταν περίεργο διότι δεν περίμενα ότι ο κόσμος θα μου έστελνε λουλούδια. Διότι για πέντε λεπτά ήμουν νεκρός», τόνισε ο Έρικσεν, ο οποίος δεν θέλει να τα παρατήσει. Αντιθέτως, ονειρεύεται τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ που θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο στο Κατάρ.

«Ο στόχος μου είναι να παίξω στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να παίξω. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου όλον αυτόν τον καιρό. Είναι ένας στόχος, ένα όνειρο. Το αν θα με επιλέξουν είναι άλλο θέμα. Αλλά το όνειρό μου είναι να επιστρέψω. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να επανέλθω στη δράση γιατί δεν αισθάνομαι καθόλου διαφορετικός. Σωματικά, είμαι και πάλι σε τέλεια φυσική κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος μου και σίγουρα υπάρχει χρόνος ακόμη.

Γι’ αυτό μέχρι τότε θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και να αποδεικνύω ότι είμαι και πάλι στο ανώτατο επίπεδο. Το όνειρό μου είναι να συμμετάσχω ξανά στην εθνική Δανίας, να παίξω ξανά στο “Parken” και να αποδείξω ότι ήταν κάτι που συνέβη μια φορά κι ότι δεν θα ξανασυμβεί. Ότι έχω προχωρήσει και ότι μπορώ να αγωνιστώ ξανά στην εθνική. Και πάλι, είναι στο χέρι του προπονητή να με αξιολογήσει. Αλλά η καρδιά μου δεν είναι εμπόδιο», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: newsbeast.gr