Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν σήμερα για περίπου 10 ώρες από τα διαμερίσματά τους, τα οποία βρίσκονται κοντά σε δύο ουρανοξύστες στα προάστια του Νέου Δελχί που κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς η κατασκευή τους κρίθηκε παράνομη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν για την αναμενόμενης διάρκειας 9 ως 15 δευτερολέπτων επιχείρηση κατεδάφισης των δύο μεγάλων κτιρίων ύψους 103 μέτρων, στα οποία βρίσκονται 850 ακατοίκητα διαμερίσματα.

Οι αρχές έχουν επίσης εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από τους ουρανοξύστες Apex και Ceyane, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που ενώνει το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, με την πρωτεύουσα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες που βρίσκονται στην περιοχή Νόιντα έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, αποφαινόμενο ότι παραβιάζουν πολλούς κανόνες δόμησης και πυρασφάλειας.

Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν σήμερα γύρω στις 14:30 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) για να γκρεμιστούν τα δύο συγκροτήματα κατοικιών, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: newsbeast.gr