Ένα παράξενο θρησκευτικό τελετουργικό στην Ινδία προσελκύει χιλιάδες κόσμου, αλλά προκαλεί και αντιδράσεις.

Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο να σου σπάνε καρύδες πάνω στο κεφάλι, όμως αν η πίστη σου είναι μεγάλη, τότε το αντέχεις.

Πάνω από χίλιοι Ινδουιστές συγκεντρώθηκαν στο Ταμίλ Ναντού και κάθονται σε σειρές για να περάσει ο ιερέας για το τελετουργικό.

Με μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα, ο ιερωμένος σπάζει τις καρύδες στα κεφάλια των πιστών στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Ααντί Περούκου.

Η οδυνηρή τελετή δοκιμάζει την πίστη των ανθρώπων. Η καρύδα πονάει και κεφάλια αιμορραγούν.

Κάποιοι από τους τραυματίες αρνούνται την ιατρική φροντίδα από σεβασμό προς τους θεούς, αλλά για όσους δεν αντέχουν, οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από την ιατρική ομάδα ενός ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με την ντόπια θρησκευτική παράδοση, το σπάσιμο της καρύδας στο κεφάλι αφορά την απελευθέρωση από το παρελθόν, ενώ εκφράζει τις ευχαριστίες του πιστού για τις ιδιότητες του νερού που συντηρεί τη ζωή, ιδιαιτέρως την εποχή των μουσώνων.

Το σπάσιμο της καρύδας έχει προσελκύσει κριτική από την Κρατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ταμίλ Ναντού, όμως η τελετουργία προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών από όλη τη νότια Ινδία.

Πηγή: newsbeast.gr