Τρεις σεισμοί έγιναν σήμερα στην Ινδονησία, με τον τρίτο να προκαλεί ανησυχία. Η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών, ακολούθησε μία δεύτερη 5,4 βαθμών και μία τρίτη 6,1 Ρίχτερ. Η υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG) σημείωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση τσουνάμι.

Η τρίτη δόνηση έγινε αισθητή από τους κατοίκους των νησιών Μενταουάι, στην επαρχιακή πρωτεύουσα Παντάνγκ και στην γύρω ορεινή περιοχή Μπουκιτίνγκι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, αλλά έχουν προκληθεί ελαφρές ζημιές σε κτίρια στο νησί Σιμπερούτ.

Αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στα νησιά Μενταουάι δήλωσε παράλληλα στο Reuters ότι οι κάτοικοι κάποιων χωριών μεταφερθήκανε σε μεγαλύτερο υψόμετρο και ότι ένας ναός, ένα σχολείο και μια υγειονομική εγκατάσταση υπέστησαν ελαφρές ζημιές.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και πολλοί άλλοι είχαν τραυματιστεί από σεισμό 7,6 βαθμών που είχε συγκλονίσει το 2009 την Παντάνγκ, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Η Ινδονησία βρίσκεται στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: newsbeast.gr