Να τηρηθεί η δικαστική επετηρίδα στις επικείμενες προαγωγές για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν τέλος του μήνα στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο πολύπειρος πολιτικός με δήλωση – παρέμβασή του, αναφέρει τα εξής: «Στην μακρά πολιτική μου σταδιοδρομία διετέλεσα και Υπουργός Δικαιοσύνης. Η ιδιότητά μου αυτή αλλά και γενικότερα ο σεβασμός μου προς τη Δικαιοσύνη, με παρακίνησαν να προβώ στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μέχρι σήμερα σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Θα συνεχίσει όμως και τώρα; Διότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για την επιλογή της ηγεσίας της. Υπάρχουν οι εξής δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει: η επετηρίδα, η βουτιά και το μακροβούτι.

Αν ακολουθήσει το τελευταίο (μακροβούτι) είναι βέβαιον ότι θα παραβλέψει ικανά στελέχη. Διότι στη Πολιτική και την Διοικητική Δικαιοσύνη υπάρχουν ικανά στελέχη. Τα γνωρίζει ο νομικός κόσμος και όσοι συναλλάσσονται με τον τομέα αυτόν. Περιμένω να δω τις επιλογές για να κρίνω τις αποφάσεις. Διότι και οι κρίνοντες….κρίνονται!”».

Πηγή: newsbeast.gr