Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ το βίντεο με ένα νήπιο που κρατά αληθινό πιστόλι και περιφέρεται στο διάδρομο πολυκατοικίας απειλώντας τους γείτονες.

Λίγες μέρες μετά το αιματηρό περιστατικό στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου ένας 6χρονος πυροβόλησε στο στήθος την 25χρονη δασκάλα του μέσα στην σχολική τάξη, στην δημοσιότητα βγαίνει βίντεο, στο οποίο ένα νήπιο εμφανίζεται να «παίζει» με όπλο έξω από το διαμέρισμα του πατέρα του, να σημαδεύει και να πατάει αρκετές φορές τη σκανδάλη του όπλου, καθώς στρέφει το όπλο σε διάφορες κατευθύνσεις.

Γείτονας ειδοποιεί την αστυνομία που κατά σύμπτωση συνοδεύεται από κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής σε απευθείας σύνδεση. Στο βίντεο, που προβλήθηκε ζωντανά στην εκπομπή «On Patrol: Live», ο 4χρονος, που φορά πάνα, φαίνεται να κρατά το όπλο, να το κουνά και να τραβά την σκανδάλη.

Βρίσκουν το παιδί μαζί με τον πατέρα του, εκείνος λέει πως δεν έχει όπλο στο σπίτι και μετά από μια σύντομη έρευνα αποχωρούν άπρακτοι.

Αναγκάζονται όμως να επιστρέψουν στο διαμέρισμα όταν ο γείτονας τους δείχνει το βίντεο που τράβηξε μέσα από το ματάκι της πόρτας.

Οι αστυνομικοί ερευνούν ξανά το σπίτι και βρίσκουν το πιστόλι με 15 σφαίρες στο γεμιστήρα, στο ράφι του γραφείου. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για το ίδιο όπλο που φαίνεται στο βίντεο ασφαλείας, αλλά ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο είπε ότι πρόκειται για ένα Smith & Wesson SD9mm. Ευτυχώς δεν υπήρχε σφαίρα στη θαλάμη και έτσι το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Μια γειτόνισσα από τον κάτω όροφο λέει ότι το δικό της παιδί ζει από τύχη.

«Στεκόταν στο διάδρομο και κρατούσε το όπλο πίσω από την πλάτη του. Είδα ότι ήταν αληθινό. Έσκυβε από τη σκάλα σα να έλεγε «κοίτα τι έχω». Μετά είδαμε στο βίντεο ότι τραβούσε τη σκανδάλη όταν σημάδευε το γιο μου. Είμαστε τυχεροί που τον είδαμε και που δεν υπήρχε σφαίρα στη θαλάμη».

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα του νήπιου, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου, που αποτελεί κακούργημα. Η μητέρα δεν βρισκόταν στο σπίτι στο Μπιτς Γκρόουβ της Ιντιάνα.

Πηγή: newsbeast.gr