Ένας ακτιβιστής υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση αλυσοδέθηκε γύρω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, καθώς ενδέχεται οι δικαστές να ανατρέψουν σχετικό νόμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γκουίντο Ραΐχστέτερ πέρασε μια αλυσίδα ποδηλάτου με λουκέτο γύρω από το λαιμό του και παρέμεινε αλυσοδεμένος στον φράχτη για περίπου 15 λεπτά, ώσπου τον απομάκρυναν οι αρχές. Ύψωσε τότε μια πράσινη μπαντάνα, με τη διεύθυνση του ιστότοπου μιας ομάδας υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση. Μάλιστα, είπε ότι πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο επειδή απειλούνται τα δικαιώματα των Αμερικανών.

«Το κάνω αυτό ως ένα πρώτο βήμα, σαν να ρίχνω το γάντι, το πρώτο βήμα σε μια έκκληση προς τον αμερικανικό λαό που υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση – και είναι η συντριπτική πλειοψηφία – να βγει από την αδράνεια και την παθητικότητα και να προβάλει μη βίαιη αντίσταση», είπε.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ η μάχη για το δικαίωμα στην άμβλωση έχει φουντώσει σε όλη τη χώρα από τη στιγμή που διέρρευσε, τον περασμένο μήνα, μια γνωμοδότηση της συντηρητικής πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανατρέπει την απόφαση-ορόσημο του 1973. Μια τέτοια απόφαση θα επέτρεπε στις Πολιτείες να απαγορεύσουν την άμβλωση, κάτι που αποτελεί στόχο πολλών εκλεγμένων αξιωματούχων των Ρεπουμπλικανών και συντηρητικών θρησκευτικών ομάδων.

Πηγή: newsbeast.gr