Ο «άκρως επικίνδυνος» κρατούμενος που απέδρασε από τη φυλακή του στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και η σωφρονιστική υπάλληλος που τον βοήθησε να φύγει είχαν μια «ξεχωριστή σχέση», επιβεβαίωσαν χθες Τρίτη (3/5) οι αρχές.

«Οι αρχές έλαβαν πληροφορίες εκ μέρους των κρατουμένων (…) βάσει των οποίων υπήρχε μια ξεχωριστή σχέση μεταξύ (της σωφρονιστικής υπαλλήλου Βίκι) Γουάιτ και του κρατουμένου Κέισι Γουάιτ» – παρά τη συνωνυμία τους οι δύο τους δεν συγγενεύουν, ανέφεραν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Λοντερντέιλ, όπου βρίσκεται η φυλακή.

Υποψίες γρήγορα σχηματίστηκαν σχετικά με τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο δραπετών: Η Βίκι Γουάιτ, μια έμπειρη αστυνομικός ηλικίας 56 ετών, είχε συνοδεύσει τον Κέισι Γουάιτ, 38 ετών, στο δικαστήριο, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, χωρίς να τηρηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου τις μεταγωγές κρατουμένων επιβλέπουν δύο αστυνομικοί.

Οι αρχές και οι φύλακες άργησαν πολύ να καταλάβουν πως είχαν εξαφάνιστει και δε θα επέστρεφαν στη φυλακή. Στη συνέχεια ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε κάποια προγραμματισμένη αξιολόγηση για τον White, ενώ υλικό από κάμερες ασφαλείες έδειξε τους δυο τους να πηγαίνουν από τη φυλακή κατευθείαν στο parking ενός κοντινού εμπορικού κέντρου. Αφού πάρκαραν εκεί, τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν.

Ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας της σωφρονιστικής υπαλλήλου, που θα έβγαινε στη σύνταξη έπειτα από 17 χρόνια υπηρεσιών και είχε πουλήσει το σπίτι της «πριν από περίπου έναν μήνα», σύμφωνα με τον σερίφη Ρικ Σίνγκλετον.

Οι αρχές εξέδωσαν σε βάρος της ένταλμα σύλληψης, επειδή «επέτρεψε ή διευκόλυνε μια απόδραση», ανακοίνωσε χθες ο σερίφης.

Όπως είπε ο Σερίφης: «Το ξέρουμε σίγουρα πως συμμετείχε (στην απόδραση). Τώρα αν το έκανε με τη θέλησή της ή την εξανάγκασε ή την απείλησε να συμμετέχει, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

«Δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα. Είμαι σίγουρη πως δε θα είχε λάβει ποτέ ούτε κλήση από την τροχαία», είπε η μητέρα της.

Και οι συνάδελφοί της όμως έπεσαν από τα σύννεφα, ενώ και ο Σερίφης της κομητείας είπε: «Αυτή δεν είναι η Vicky που ξέρουμε. Ούτε που θα φανταζόμασταν ποτέ πως θα έκανε κάτι τέτοιο».

Ο εισαγγελέας της περιοχής είπε επίσης πως ως υπεύθυνη της φυλακής ήταν άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης. Η μητέρα της αυτή τη στιγμή φοβάται και ανησυχεί για την κόρη της και παρακολουθεί σε σοκ τις εξελίξεις.

Ο Κέισι Γουάιτ, με ύψος 2,06 μέτρα και βάρος 118 κιλά, εξέτιε ποινή κάθειρξης 75 ετών για μια σειρά εγκλημάτων, μεταξύ άλλων διάρρηξη, κλοπή αυτοκινήτου με βία και εγκατάλειψη θύματος και επιπλέον είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, αφότου ομολόγησε ότι σκότωσε μία γυναίκα 58 ετών το 2015. Σε αυτή τη δίκη αναμενόταν να καταδικαστεί με θανατική ποινή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που ειδικεύεται στην αναζήτηση δραπετών, η United States Marshals Service (USMS), προσφέρει αποζημίωση ύψους έως 10.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του.

«Μην προσπαθήσετε να πλησιάσετε τον έναν ή την άλλη από αυτά τα άτομα, θεωρούμε πως και οι δύο είναι επικίνδυνοι», προειδοποίησε χθες ο πράκτορας της USMSΜ Μάρτι Κίλι.

Πηγή: newsbeast.gr