Ένα βήμα πιο κοντά στην επικύρωση του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ βρίσκεται η Γερουσία, που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων καθώς η Επιτροπή Δικαιοσύνης προγραμματίζει τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας στις 22 Οκτωβρίου, παρά τις ενστάσεις των Δημοκρατικών.

Η Μπάρετ αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Τραμπ για την πλήρωση μιας κενής δικαστικής έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η Πέμπτη (15/10) στην αναφερόμενη επιτροπή της Γερουσίας και ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις εξωτερικών ειδικών.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν σε αυτό που χαρακτήρισαν βεβιασμένη φύση της διαδικασίας και παραπονέθηκαν ότι η Μπάρετ παρέκαμψε ερωτήσεις σχετικά με το εύρος των προεδρικών εξουσιών, τις αμβλώσεις, την κλιματική αλλαγή, τα εκλογικά δικαιώματα, αλλά και το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).

Οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στοχεύουν στη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Γερουσίας στα τέλη Οκτωβρίου, μετά τη ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή.

Πηγή: newsbeast.gr