Οι ΗΠΑ δεν είναι συγκλονισμένες μόνο από τα πρόσφατα μακελειά που έχουν σημειωθεί σε δημόσιους χώρους, αλλά και από περιστατικά που Αφροαμερικανοί σκοτώθηκαν από αστυνομικούς, με τους τελευταίους να είναι λευκούς στην πλειοψηφία τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην υπόθεση του Αφροαμερικανού Τζέιλαντ Γουόκερ ο οποίος δεν σταμάτησε σε έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δέχτηκε 46 σφαίρες από οκτώ αστυνομικούς, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η ιατροδικαστής της κομητείας Σάμιτ του Οχάιο, Λάιζα Κόλερ, είπε δεν βρέθηκαν αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του 25χρονου Γουόκερ που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 27 Ιουνίου στην πόλη Άκρον.

Ο θάνατος του Γουόκερ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων περιστατικών, «αδικαιολόγητων», σύμφωνα με τους επικριτές τους, κατά τα οποία αστυνομικοί σκότωσαν άοπλους Αφροαμερικανούς.

Μετά τον θάνατο του Γουόκερ στο Άκρον οργανώθηκαν διαδηλώσεις με αίτημα να λογοδοτήσουν οι αστυνομικοί και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεαρό άνδρα, ο οποίος ενταφιάστηκε χθες Πέμπτη.

Η Κόλερ είπε ότι ο Γουόκερ έφερε τραύματα από σφαίρες στον κορμό, τη λεκάνη, τα πόδια και το πρόσωπο. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει αφού τον σταμάτησαν για μια τροχαία παράβαση ήσσονος σημασίας.

Έπειτα από καταδίωξη αρκετών λεπτών, ο Γουόκερ πήδηξε έξω από το αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει, σύμφωνα με τα πλάνα ενός βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Φαίνεται κάποια στιγμή να στρέφεται προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι ήταν οπλισμένος. Ένα όπλο βρέθηκε αργότερα, μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητό του.

Η Κόλερ είπε ότι το εργαστήριό της δεν διενήργησε έλεγχο για εντοπισμό ιχνών πυρίτιδας στα χέρια του Γουόκερ, εξηγώντας ότι το τεστ αυτό δεν είναι πάντα αξιόπιστο.

Οι οκτώ αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν τεθεί σε αργία, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής του Άκρον, Στιβ Μάιλετ.

Πηγή: newsbeast.gr