Οι ΗΠΑ, όπως και ο παγκόσμιος αθλητισμός, είχαν συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση 332 αθλητριών της γυμναστικής από τον Λάρι Νάσαρ και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για την ομοσπονδία της χώρας, η οποία καλείται να δώσει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων στις αθλήτριες ως αποζημίωση. Ποσό που είναι το διπλάσιο από αυτό που αρχικά ήθελε να καταβάλει η ομοσπονδία.

Οι αποκαλύψεις δεν είχαν φέρει μόνο τον Νάσαρ στο στόχαστρο αλλά και την αμερικανική ομοσπονδία γυμναστικής (USAG), αφού είχε κατηγορηθεί πως ήξερε τι γινόταν αλλά έκανε τα στραβά μάτια. Έτσι, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου, είναι υποχρεωμένη τώρα να δώσει στις αθλήτριες το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση.

Πρόθεση της ομοσπονδίας αρχικά ήταν να δώσει το ποσό των 215 εκατ. δολαρίων αλλά η απόφαση του δικαστηρίου είναι διαφορετική, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμβιβασμό. Συγκεκριμένα, η δικαστική απόφαση ήταν για αποζημίωση ύψους 425 εκατ. δολαρίων, αλλά οι αθλήτριες δέχθηκαν να πάρουν τελικά 400 εκατ.

Ισόβια στη φυλακή ο Νάσαρ

Η υπόθεση θα κλείσει και τυπικά το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου, όταν θα επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ο Λάρι Νάσαρ θα παραμείνει στη φυλακή ως το τέλος της ζωής του, αφού έχει καταδικαστεί σε ισόβια μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Πηγή: newsbeast.gr