Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου Κέβιν Μακάρθι.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκαν 15 ψηφοφορίες για να καμφθεί η αντίσταση τραμπικών «ανταρτών» βουλευτών και να λάβει o Μακάρθι την απαραίτητη στήριξη για να ψηφιστεί πρόεδρος της Βουλής.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι δεν ισχύουν οι κανόνες λειτουργίας του σώματος καθώς ακόμα δεν είχε υπάρξει εκλογή νέου προέδρου μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, τα κανάλια μετέδιδαν ζωντανά όλες τις συναλλαγές που έγιναν προκειμένου ο εκλεκτός των Ρεπουμπλικανών να βρεθεί στη θέση της Νάνσι Πελόζι.

Αυτό που, ωστόσο, δεν περίμεναν ποτέ να δουν ήταν το κεφαλοκλείδωμα που χρειάστηκε να γίνει στον Ρεπουμπλικανό βουλευτή από την Αλαμπάμα, Μάικ Ρότζερς.

Συγκεκριμένα, σε ζωντανή μετάδοση και με ανοιχτά μικρόφωνα, εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ρίτσαρντ Χάντσον να πλησιάζει από πίσω τον συνάδελφό του από την Αλαμπάμα Μάικ Ρότζερς, να του κλείνει το στόμα με το χέρι και να τον ρίχνει κάτω (!) προκειμένου να τον προλάβει από το να «αρπάξει» τον επίσης Ρεπουμπλικανό βουλευτή της Φλόριντα, Ματ Γκετζ.

Όλα αυτά γιατί όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CBS, ενώ ο Μακάρθι χρειαζόταν την ψήφο του για να εκλεγεί, ο Γκετζ ψήφισε «παρών» την τελευταία στιγμή. Κάτι που εξόργισε ορισμένους συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Ρότζερς, ο οποίος συγκρατήθηκε από τον Χάντσον προκειμένου να μην επιτεθεί στον Γκετζ!

Δείτε το βίντεο

Πηγή: newsbeast.gr