Στη Βραζιλία οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον βραζιλιάνικης καταγωγής μεν, αλλά εκλεγμένο στις ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα βουλευτή Τζορτζ Σάντος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συνέταξε ψεύτικο βιογραφικό, λόγω των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών, στις οποίες και εκλέχτηκε πρώτη φορά.

Έτσι, οι εισαγγελικές αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσαν έρευνα για μια υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται.

Σημειώνεται, ότι στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Τζορτζ Σάντος, 34 ετών, βοήθησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να εξασφαλίσει έστω και ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αφού κατάφερε να κερδίσει μια έδρα στο Λονγκ Άιλαντ, την οποία κατείχαν επί χρόνια οι Δημοκρατικοί.

Ο Σάντος, γιος Βραζιλιάνων μεταναστών, γεννημένος στο Κουίνς, κατηγορείται στη Βραζιλία ότι το 2008 πλήρωσε εμπορεύματα με κλεμμένες επιταγές, σε ένα κατάστημα στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο. Η προκαταρκτική έρευνα μπήκε στο αρχείο το 2013 επειδή οι Βραζιλιάνοι εισαγγελείς δεν γνώριζαν τη διεύθυνση του Σάντος, ώστε να δώσουν συνέχεια στη δίωξη.

Όμως «δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος εξελέγη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έχει τώρα μια επαληθευμένη διεύθυνση», εξήγησε η εισαγγελία σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο βουλευτής κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών εφόσον κριθεί ένοχος στη Βραζιλία. Οι εισαγγελείς θεωρούν πάντως ότι, δεδομένου ότι το ποινικό μητρώο του είναι λευκό, δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: newsbeast.gr