Μερικές ώρες έπειτα από επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Οι (ένοπλες) δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν χθες Πέμπτη (6/10) επιτυχή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας τον Αμπού Χάσουμ αλ Ουμάουι και άλλο ένα στέλεχος του ΙΚ», ανέφερε δελτίο Τύπου της USCENTCOM («Κεντρική Διοίκηση», μεικτό διοικητήριο του αμερικανικού στρατού αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής).

«Το πλήγμα αυτό θα μειώσει τη δυνατότητα του ΙΚ να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και να πλήξει τις δυνάμεις μας και τους εταίρους μας», σχολίασε ο στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, ο επικεφαλής της CENTCOM.

Ο αμερικανικός στρατός διαβεβαίωσε εξάλλου ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, «κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε» στον βομβαρδισμό, που έγινε με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανακοίνωνε πως αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν άλλο στέλεχος του ΙΚ, σε έφοδο μελών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων με ελικόπτερα στη βορειοανατολική Συρία, σε περιοχή που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά όσα είναι γνωστά χωρίς να έχει ενημερωθεί η Δαμασκός, που χαρακτηρίζει τη δράση του αμερικανικού στρατού στο έδαφός της παράνομη.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία, παρά τις ήττες που υπέστη το 2017 στο Ιράκ και το 2019 στη Συρία, συνεχίζει να διαπράττει αιματηρές επιθέσεις και στις δύο χώρες.

Πηγή: newsbeast.gr